Contour Homes

In September 2014 we were approached by Knight Frank to tender for design consultancy services to relocate Contour Homes and Symphony Housing Group from their existing offi ces in Salford Quays to new accommodation at Renaissance Court in Didsbury.

Renaissance Court had previously been occupied by Astra Zeneca and the existing furniture and fi t out had been left in-situ.

While this was originally a high quality interior space, some twelve years on it was looking tired and dated. In order to work within the cost contraints of a charity funded project, our challenge was to retain all the existing fit-out and provide necessary enhancements to meet the new client brief. Our scope included new ceilings, flooring and decoration only.

In addition, all the existing Astra Zenica furniture was to be retained, plus existing furniture from Salford, which was to be renovated and relocated as necessary. The photographs above show direct comparison of ‘before and after’ shots of the same office spaces

Before and After

Original Image After
Modified Image Before
Original Image After
Modified Image Before

Project Details

Accommodation:

213 people

Scope of works:

Existing 1990s office building refurbishment

Size:

26,000 sq.ft

Location:

Didsbury, Manchester

Project Timescale:

6 Months

The scheme was developed using accent colours from both Symphony and Contour brand palettes to create a bright inviting and cohesive scheme. Feature colours were used in the central meeting rooms to provide colour themed vibrant spaces set against a neutral background.

The outer walls of the central meeting spaces were used as a vehicle for Contour and Symphony brand graphics, while the internal rooms, defined by using the same carpet and wall colours, allowed rooms to be easily identified across the floors.

The challenging contract was managed by Knight Frank and fi t-out works were completed by ADT Workplace in June 2015. The photos above show ‘before and after’ shots of the office areas. Despite reservations at moving from central Salford, the staff love thier new space and plan to run the refurbished ground fl oor restaurant as a social enterprise, providing a service for the wider local community.