SSP Solihull

Having successfully delivered design schemes for their Halifax and Aldershot offices, this was our third time working for SSP.

In Solihull, SSP had inherited a building whose existing fit-out divided each of the three floors into separate wings, inhibiting communication between staff.

Our scheme transformed the workspace by opening up each floor plate and creating spaces for both quiet working and team collaboration. We installed central teapoint areas on each floor for brainstorming and project work, with state-of-the-art meeting rooms nearby. An additional main client-meeting suite was located close to the reception.

Project Details

Accommodation:

266 people

Scope of works:

Fit out of three storey building with client in occupation

Size:

26,500 sq.ft

Location:

Solihull, West Midlands

Project Timescale:

18 months

We re-implemented the popular ‘business lounge’ concept with larger meeting rooms and additional hospitality space, and removed suspended ceilings, revealing exposed mechanical and electrical services, to create the popular, new staff cafe area.

By carrying out the works in seven phases, we were able to completely refurbish the offices with the client in situ, and the resulting change in work environment has had a demonstrably positive effect on the office culture.